Post

Kako postite vi koji postite? Ne jedete ništa masno u dan posta? Jedete ribu a ne jedete svinjetinu u dan posta? Ili po danu ne jedete i ne pijete ništa a po noći to vam je dopušteno? Jel’ vam Bog treba svakom posebno poslati pismeno što on traži kad zahtijeva post? Nema problema, evo ja ću napisati i podijeliti da znate kakav post Bog hoće.
Zar je meni takav post po volji
u dan kad se Čovjek trapi.
Bog voli one koji o njegovu zakonu razmišljaju, one koji razmišljaju a ne voli one koji samo od drugih slušaju njegove odredbe. I u razmišljanju ima granica do koje je razmišljanje pozitivna stvar a kad prerasta u dangubu. Razmišljanjem se spoznaje i zaključuje, a ti zaključci traže od onog tko dođe do njih da on djeluje u skladu sa njima. Razmišljanje nije cilj nego jedan stapenik na stepeništu koje vodi ka gore. Razmišljanje je oruđe za penjanje, za razvitak bića. Onaj koji ne postupi u skladu sa zaključenim, on je veća neznalica od onog koji nije sposoban da razmišlja. Jedno malo razumno djelo je veće od svih mudrih riječi. Imaju i riječi svoju bitnost, ali te riječi bi prvo trebao da primijeni onaj iz koga one izlaze. To je zakonitost koju je i sam Isus dokučio te je i rekao da činite ono što oni govore a da ne činite ono što oni čine, jer oni govore ali ne čine. Između ostalih mislio je i na tadašnje svećenike. I danas svećenici govore o ljubavi, milosrđu i suosjećanju, ali čine li oni u skladu sa onim što govore? Sami sebi odgovorite. 
Prvo što Čovjek ovdje može zaključiti jest da nije jedan post za sva vremena. Kakvo vrijeme takav post. Bogu nije po volji takav post u vrijeme kad se Čovjek trapi. Dakle, u vrijeme kad se Čovjek trapi Bog zahtijeva drugačiju vrstu posta. Na osnovu ovih riječi jasno je kao dan da Bog ne voli kad se Čovjek trapi. Bog ne dozvoljava da se Čovjek trapi. Bog zabranjuje trapenje Čovjeka. Ako vi nastavite sa starim postom u vrijeme kad se Čovjek trapi to znači da vi ne postite i da ne znate volju Božju. Ali Bog je obznanio svoju volju po tom pitanju, to onda znači da vi odbijate da postite onako kako vam je on odredio da postite u vrijeme kad se Čovjek trapi. Zašto? Mnogi od vas su “ovce” koje imaju svoje pastire. Ovce se u stadu trape, a pastiri? A što su drugo nego prodane duše. Da pastiri rade ono što trebaju da rade ne bi bilo trapljenja ovaca. I zbog toga će oni veoma brzo “obrati bostan”, Vrhovni pastir nadgleda stada i ono što u njima vlada.

 

Podeli sadržaj
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •