Otrov u umu

Što možete zaključiti iz ovih riječi koje je izgovorio onaj što nož zabi u tijela vjernika i vjernice? Možete zaključiti istinu, možete je priznati, ali većina ne može svoj život organizovati u skladu sa istinom jer to ne mogu, zašto?
Zato što im je duh okovan, vidi, čuje, razumije ali se ne može otrgnuti onima koji lažju okivaju ljudske duše. Kao prvo riječi ovog bratoubojice, to jest, svetog Petra, ozakonjuju sluganstvo kao Božju volju. I oni će mog netjaka učiti da je sluganstvo Božja volja, i da se protiv toga ne smije učiniti ništa. Kao drugo će ga učiti da je gospodarstvo jednih ljudi nad drugim ljudima Božja volja. Dalje je Božja volja da ima dobrih i loših gospodara, i da se sluga ne smije buniti protiv lošeg gospodara jer ukoliko se pobuni protiv lošeg gospodara on se buni protiv Boga. Ako se netko pobuni proći će kao Matija Gubec i njegovi pobunjenici koji su se pobunili protiv loših gospodara. Učit će mog netjaka da strpljivo podnosi patnju i nepravdu. Učit će ga da je Bog svog sina izložio najvećoj patnji jer mu je to bilo ugodno. Učit će ga da je Bogu patnja ugodna i što više bude patio i što strpljivije bude podnosio patnju da time časti Boga kao svog tvorca. Učit će ga da je Bog neki sadist ili nekrofil. 
I kad netko kaže da je kršćanin onda on meni kaže da je sluganstvo Božja volja, onda on meni kaže da je gospodarstvo jednih nad drugim isto Božja volja. Onda mi kaže da trebam strpljivo podnositi nepravdu i patnju jer to Bog voli. Onda mi kaže da je riječ svetog Petra isto što i Božja riječ. I onda ja pomislim, al’ ne kažem: ‘Ja međeda!’ Međedu se ne smije reći istina ove vrste jer istina ga može naljutiti pa da čovjeka podere ko krmača masnu torbu. Osim toga čovjek mora znati da on nije međed zato što je međed, nego zato što je načinjen međedom. Čovjekovo je da oslobodi braću svoju, ali na human način. Ne smije ga čak ni optužiti. Ove riječi svetog Petra izopćuju ljudska prava, izopćuju jednakost, izopćuju pravdu, i samim tim izopćuje se i istina, i kad čovjek kaže da je kršćanin, onda on to sve automatski izopćuje, što čovjek da kaže na sve to? I to nije slučaj samo sa kršćanima, nego sa svim trima religijama. I oni koji uče djecu u duhu islama uče ih da je robovlasništvo dozvoljeno, to jest, da je Bog dopustio robovlasništvo. Ista stvar, što vrijedi za jedne vrijedi i za druge. Sve je to zrelo za miniranje, ali ne eksplozivom, to ne pomaže, nego miniranje istinom.

 

Podeli sadržaj
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •